Завичајни музеј Градишка обиљежио 50 година постојања (ФОТО/ВИДЕО)

Завичајни музеј Градишка обиљежио је у петак, 18. септембра 2020. године 50 година од оснивања прве музејске јединице на подручју нашег града.

Директор Завичајног музеја Градишка Бојан Вујиновић подсјетио је да је Музеј почео са радом 19. септембра 1970. године, а као јавна установа дјелује од 2003. године док данас функионише са двије сталне поставке, галеријом, сувенирницом и низом пројеката.

„Циљ свих наших активности је да постанемо продужена рука образовања свих нараштаја и да оживимо сјећање на културну и природну баштину и на све личности због којих је Градишка некада носила назив „Мали Београд“, истакао је Вујиновић.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да је Завичајни музеј највећи чувар културно-историјске баштине града Градишке и захвалио се садашњем руководству и свим запосленима као и свим досадашњим директорима на преданом раду захваљујући којем су, од пропадања и заборава, сачувани бројни историјски и културни споменици.

„Градска управа подржава рад Завичајног музеја али и даје смјернице за враћање објеката и садржаја који су некада чинили Градишку „Малим Београдом”, рекао је Аџић и додао да је последњих година у Завичајном музеју Градишка покренут и реализован низ пројеката које је финансијски подржала градска управа Градишка.

Фото галерија:

Видео: