О нама

Путеви побједе

Оснивање музеја у Градишци доводи се у везу са сталном музејском поставком ”Путеви побједе”, отвореном у просторијама Радничког дома 19. септембра 1970. године.

Аутори сталне поставке су публициста Драгоје Лукић, књижевник Милорад Гончин, кустос Музеја Револуције народа Југославије из Београда Ахмед Незачић и новинар Гојко Шербула, док је изложбу свечано отворио предсједник Скупштине БиХ Џемал Биједић.

Хотел Кајзер

Јавна установа Завичајни музеј Градишка формира се одлуком Скупштине општине Градишка 4. априла 2003. године, када прелази у приземље некадашњег хотела Кајзер, гдје се и данас налази.

Зграда Вијећнице

Зграда Вијећнице и Хотел Кајзер (као градитељска цјелина) проглашени су 2014. године Националмним спомеником БиХ од стране Комисије за очување националних споменика Босне и Херцеговине.

МУЗЕЈ ГРАДИШКА

Прва музејска јединица на територији општине Градишка формирана је далеке 1970. године у форми музејске збирке, када је функционисала у склопу Народног универзитета.

У овом облику збирка се одржала све до 1979. године, када постаје Радна музејска јединица у склопу Дома културе у Градишци.