Назив мозаика: Непрекидности

Ана Миљковић

Ана Миљковић је рођена 1992. године у Крушевцу.

Завршила је средњу Уметничку школу у Краљеву 2011 године, затим основне и мастер студије на Факултету ликовних уметности у Београду, одсек сликарство, у класи проф. Гордана Николића.

Приредила је до сада две самосталне изложбе у Београду и Деспотовцу и учесник је више колективних изложби и уметничких симпозијума и ликовних колонија у земљи и иностранству.

Награђивана је четири пута за мозаик и једном за цртеж.

Њени радови се налазе у приватним колекцијама у земљи и иностранству (Италија, Израел, Бугарска, Румунија, САД).

Извела је једно дело у јавном простору – орнаментални подни мозаик који се налази у храму Преноса моштију Св. Николе у Адашевцима.

Члан је УЛУС-а и УЛУК-а. Тренутно је на докторским уметничким студијама.

Назив мозаика: Непрекидности

Природни камен је материјал који радо бирам за израду својих мозаика, а природа као уметност изнад свих за мене представља непресушни извор инспирације.

Док стварам мозаик пратим природне токове, а пре свега токове свог бића и емоције. Цртеж „Непрекидности“ представљам као скицу за мозаик који бих извела током трајања колоније, али која нужно не представља и крајњи исход.

Сматрам да скицу треба доживети са једном отвореношћу за уплив нових форми подстакнутих доживљајем новог места (Градишке) као и повезаношћу са његовим становницима.

Сваком мозаику приступам са слободом и препуштајући се доживљају тражим везу са локалитетом и народом, емоцијом водећи токове покушавам да тренутак уткам каменом у вечност.