Завичајни музеј наградио најбоље (ФОТО/ВИДЕО)

На љетној позорници Културног центра Градишка, дана, 14. маја 2021. године је уприличена изложба награђених радова учесника ликовног конкурса Завичајног музеја Градишка и уручене награде.

Евгениа Спасојевић, гимназијалка из Градишке, побједница је конкурса у категорији средњих школа. У категорији основаца побиједила је Леони Антонела Бодрожић, ученица ОШ “Данило Борковић”, а најбоља међу малим ликовњацима, узраста предшколске дјеце, је Катарина Благојевић.

Другу награду у категорији средњошколаца добила је Ања Ракита, ученица Средње стручне и техничке школе, а трећенаграђена је Тијана Ђукић, ученица Гимназије.

-Цртала сам познатог пјевача с којим сам освојила прво мјесто, а изложена су ми још два рада, мртва природа и графит руке – рекла је Евгенија Спасојевић и најавила да ће након средње школе уписати Ликовну академију у Београду.

Код основаца и преостале двије награде освојили су млади умјетници, ученици ОШ “Данило Борковић” и то Огњен Калајџија и Александра Зељковић.

У категорији предшколског узраста осим побједнице Катарине Благојевић награђене су и Миа Андрић и Софија Дојчиновић.

Предсједник Удружења ликовних умјетника Градишка Милован Чикић истакао је да је на
конкурс пристигло више од 140 радова.

-Ово је први пут да организујемо конкурс и одушевљени смо одзивом и интересовањем дјеце, јер је пристигло 140 радова и било је веома тешко изабрати најбоље – истакао је Чикић.

Он је рекао да им је жеља да овај конкурс једног дана прерасте у дјечију ликовну колонију и да настави традицију Ликовне колоније Градишка која постоји већ 18 година.

Директор Завичајног музеја Градишка Бојан Вујчић рекао је да је конкурс расписан 10. марта и трајао је до 10. априла, али да због тренутне епидемиолошке ситуације изложба није могла бити организована раније.

-Веома смо задовољни одзивом дјеце и бројем и квалитетом пристиглих радова – рекао је Вујчић и нагласио да Градишка не мора да брине за ликовну умјетност.

Конкурс, који је расписан поводом 15. априла Међународног дана умјетности осмишљен је да популарише и промовише ликовну умјетност међу ученицима основних и средњих школа и полазницима предшколских установа.

Фото галерија: