Изложба и Фотомонографија „Градишка у загрљају ријеке Саве“ аутора Предрага Зеца

У Изложбеном салону Културног центра Градишка синоћ је отворена изложба фотографија и представљена Фотомонографија „Градишка у загрљају ријеке Саве“ аутора Предрага Зеца.

Предраг Зец је истакао да је рад на фотомонографији започео 2018. године, фотографишући мотиве Градишке који би се требали наћи у књизи, те да је период епидемије корона вируса одгодио промоцију исте.

-Фотомонографија садржи 189 фотографија, три илустрације, четири ауторска текста из различитих области који потписују : Никола Крагуљ, Бојан Вујчић, Милена Кисин и Горана Топић, те једну пјесму чији је аутор градишки књижевник Небојша Иваштанин, истакао је Зец.

Он је нагласио да је Фотомонографија „У загрљају ријеке Саве“ тројезична, што значи да су сви текстови написани на српском, енглеском и њемачком језику.

Зец је навео да су на фотографијама првенствено заступљени мотиви природе, али и снимци града из авиона и дрона, портрети Градишчана, мотиви са различитих културних, привредних и спортских манифестација, те други занимљиви моменти из свакодневног живота града.

-Ову фотомонографију радио сам управо као један од становника града Градишке, заправо фотографијама сам забљежио како ја видим свој град – нагласио је Зец.

Представљање Фотомонографије „ Градишка у загрљају ријеке Саве“ уприличено је у оквиру програма обиљежавања Дана града Градишке.