Изложба Завичајног музеја под називом “Страдање српског народа на Козари 1942. године” – Босанскоградишки срез биће представљена публици у Ваљеву

Изложба Завичајног музеја Градишка под називом “Страдање српског народа на Козари 1942. године” – Босанскоградишки срез биће представљена публици у Ваљеву.

Изложба ће бити представљена у петак, 9. децембра 2022. године у 19 часова у Народном музеју у Ваљеву. Пројекат је реализован у години обиљежавања осам деценија од офанзиве на Козари те 1942. године. Изложба приказује један од највећих злочина над становништвом (првенствено српским и ромским) током Другог свјетског рата на подручју данашње Градишке. 

Изложба приказује један од највећих злочина над становништвом (првенствено српским и ромским) током Другог свјетског рата на подручју данашње Градишке.

На изложби су приказани историјско – документарни материјали, аутентични предмети из логора у Градишки, разни предмети који су припадали жртвама, сценски прикази мучења дјеце и становништва, фотографије застрашујућих злочина.

Аутор изложбе је историчар Бојан Вујчић.