КОНКУРС ЗА ЛИКОВНО СТВАРАЛАШТВО

                На основу члана. 5 и 14. Статута ЈУ „Завичајни музеј“ Градишка („Службени гласник града Градишка“ број 1/08), директор Установе расписује

КОНКУРС

за ликовно стваралаштво

I

            Расписује се Конкурс за ликовно стваралаштво ученика основних и средњих школа, те предшколских установа са подручја града Градишка.

            Учешће на Конкурсу није условљено темом, техником, нити форматом рада. Ученици се могу изразити према властитом сензибилитету, а најуспјешнији радови и ученици биће награђени.

II

            Радове је потребно доставити до 10. априла 2022. године, лично или путем поште на адресу ЈУ „Завичајни музеј“ Градишка, др Младена Стојановића бр. 8, 78400 Градишка, након чега ће комисија донијети одлуку о награђеним радовима.

            Радови се достављају у затвореним ковертама одговарајућег формата или импровизованим ковертама у складу са димензијама рада, те шифром која је састављена од два слова и два броја.

            Заједно са радом доставити посебну коверту са истом шифром у којој се налази име и презиме учесника Конкурса.

III

Конкурс за ликовно стваралаштво ће бити објављен на огласној плочи ЈУ „Завичајни музеј“ Градишка и на интернет страници www.muzejgradiska.com.

IV

            Изложба радова ће бити приређена у ЈУ „Завичајни музеј“ Градишка или на платоу испред ЈУ „Културни центар“ Градишка, у зависности од временских услова, 15. априла 2022. године, када град Градишка обиљежава Међународни дан умјетности проглашен од стране UNESCO-а.

V

            На изложби ће бити проглашени најбољи радови и додијељене награде.

            Награде се додијељују за прва три рада у свим категоријама, и то на сљедећи начин:

– Предшколска дјеца ће бити награђена поклон боном у вриједности од 3 пута по 100,00 КМ.

– Ученици основне школе ће бити награђени поклон боном, и то:

ученици од 1. до 5. разреда у вриједности од 3 пута по 150,00 КМ и

ученици од 6. до 9. разреда у вриједности од: 200,00 КМ, 150,00 КМ и 100,00 КМ.

– Ученици средње школе ће добити новчану награду у износу од: 300,00 KM, 200,00 и 100,00 КМ, као и учешће на Међународној колонији „Градишка 2022“.              

VI

Све информације се могу добити на број телефона ЈУ „Завичајни музеј“ Градишка

051/813-000.