Ликовни конкурс Завичајног музеја Градишка: Награде младим сликарима који се тек представљају јавности (ФОТО)

Завичајни музеј Градишка додијелио је данас, 16. априла 2022. године награде младим сликарима, дјеци предшколског узраста и ученицима који су у различитим техникама радили на слободне теме.

Прву награду на конурсу, на који је приспјело неколико стотина радова, у категорији дјеце предшколског узраста освојила је Јана Кресојевић. У истој конкуренцији другу награду освојла је Хелена Солдатић а трећу Матеј Козић. Похваљени су Стефан Суботић, Дуња Станојевић и Екатарина Видовић.

У конкуренцији ученика од првог до петог разреда основних школа најбољи ликовни рад је насликао Александар Суботић. Другу награду добио је Александар Суботић (ЈУОШ В.С. Караџић, Турјак) а трећу дијеле Хелена Малешевић (ЈУОШ Младен Стојановић, Г. Подградци) и Ања Игњатић (ЈУОШ Козарска дјеца). Похвале су добили Сара Суботић (ЈУОШ Данило Борковић, Градишка) и Софија Грубешић (ЈУОШ В.С. Караџић, Турјак).

У конкуренцији ученика од шестог до деветог разреда другу награду добила је Андреа Малешевић (ЈУОШ Младен Стојановић, Г. Подградци) а трећу дијеле Милан Гагић (ЈУОШ Данило Борковић) и Андреа Бабић (ЈУОШ Васо Чубриловић). Похваљени су Доротеа Котур (ЈУОШ Козарска дјеца), Ана Бањац (ЈУОШ Младен Стојановић, Г. Подградци), Александра Зељковић (ЈУОШ Данило Борковић) и Ања Антић (ЈУОШ Васо Чубриловић).

Прву награду у категорији средњошколаца освојила је Милица Новаковић. Другу награду добила је Милица Новаковић (Гимназија) а трећу Милован Игњатовић (ССиТ школа) и Евгениа Спасојевић (Гимназија). Похваљени су Драган Шушљик (Техничка школа) и Данило Шувира (Гимназија).

Бојан Вујчић, директор Завичајног музеја рекао је да циљ манифестације најмлађим умјетницима пружити могућност да се представе јавности, те закључио да су млади ствараоци веома перспективни.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности у Градишки, Драгутин Ковачевић подсјетио је, да је конкурс ликовног стваралаштва ученика први пут организован прошле године те је увјерене да ће ова манифестација, којом је почело обиљежавање 24. априла Дана града, постати традиционална.

Фото галерија: