Музеј на отвореноме добио прве скулптуре (ФОТО)

У парку код Трга јеврејских страдања у понедјељак, 02. новембра 2020. године у Градишци су постављене скулптуре под називом „Књига“ и „Форма која се развија“, а које су настале током овогодишњег Првог међународног симпозијума у камену-Боро Њежић.

Директор Завичајног музеја Бојан Вујиновић рекао је да су током Симпозијума настала три мозаика и двије скулптуре.

Он је истакао да два мозаика на слободну тему красе шеталиште на Кеју док је мозаик под називом „Дјеца Козаре“ постављен на Тргу Чубриловића.

Вујиновић је истакао да ће парк у близини граничног прелаза бити први музеј на отвореном у граду који ће временом бити испуњен каменим скулптурама.

„Крећемо из овог дијела града јер је ово веома фреквентна локација. Овуда пролази велики број наших суграђана али и оних који долазе у Републику Српску или путују ка Европи. Временом, како Симпозијум буде растао тако ћемо скулптурама оплеменити и друге дјелове града“ рекао је Вујиновић.

Он је нагласио да се међународни симпозијум у камену-Боро Њежић одржава у част нашег суграђанина Боре Њежића који је умјетничку славу стекао у Србији и Европи и додао да ће се и наредних година радити на меморијалном дијелу колоније као и стварању умјетности у камену.