На Београдском сајму промовисане књиге „Успон и пад малог Београда“ и „Борислав Боро Њежић“

Завичајни музеј Градишка представио је 24. и 25. октобра 2023. године издавачку дјелатност на 66. Међународном београдском сајму књига и промовисао књиге “Успон и пад малог Београда” аутора Бојана Вујчића и „Борислав Боро Њежић“ графике,  аутора Бојана Вујчића и Александра Обреновића.

Виши кустос Александар Обреновић је рекао да је након Градишке, било сасвим логично да књигу о Бориславу Бори Њежићу представимо у Београду, граду и којем је живио и радио.

„Боро Њежић је неко ко је из Романоваца, међутим цијели свој живот провео је у Београду, те смо књигу представили свим његовим поштоваоцима, пријатељима, сарадницима – истакао је Обреновић.

Историчар и директор Завичајног музеја Градишка, Бојан Вујчић рекао је да су промоције биле посјећене, јер су дошли потомци породица. О књизи је говорила унука Вељка Чубриловића, Вера Вујичић, Дејан Јовановић, праунук Ђорђа Малића из Градишке.

„Прочитали смо и писмо академика Гојка Суботића који из здравствени разлога није могао присуствовати, те смо наредни дан посјетили господина Суботића и уручили му књигу на чему је био веома захвалан – додао је Вујчић.

Вујчић сматра да су промоције биле успјешне и да су им отворена бројна врата након Београдског сајма.

Фотографије и видео са промоције књиге “Успон и пад малог Београда”;

Фотографије и видео са промоције монографије “Борислав Њежић” графике;