Обреновић: Бојана Дакић добитница је студентске награде за сликарство Завичајног музеја Градишка за 2024. годину

Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци 12. јуна у 20 часова свечано је отворила 23. годишњу изложбу студентских радова.

Ово је јединствена прилика да се на једном мјесту види више од 1000 радова од 138 студента сликарства, графике, графичког дизајна и интермедијалних умјетности, а најбољи од њих буду награђени.

Завичајни музеј Градишка у сарадњи са Академијом умјетности Универзитета у Бањој Луци учествује у овом великом догађају тако што шесту годину заредом додјељује студентску награду за сликарство студентима завршних година.

Награда представља одржавање самосталне изложбе у галеријском простору Завичајног музеја Градишка.    

Предсједник стручне комисије Завичајног музеја Градишка виши кустос Александар Обреновић заједно са комисијом на катедри одсјека за ликовну умјетност Академије умјетности, ове године награду Завичајног музеја Градишка за сликарство додјелили су Бојани Дакић, студенткињи четврте године сликарства.

Награду је уручио виши кустос Александар Обреновић и поручио да Завичајни музеј Градишка на разне начине пружа подршку младим и талентованим сликарима коју већ на почетку своје професионалне каријере показују запажене резултате.

Фото: Дејан Десница