ОДРЖАНА РАДИОНИЦА ЗА ДЈЕЦУ “КРОЗ ГРАДИШКУ ИСТОРИЈОМ”

У Завичајном музеју Градишка, у понедјељак 24. децембра 2018. године организована је креативна радионица за дјецу под називом “КРОЗ ГРАДИШКУ ИСТОРИЈОМ”, на којој су дјеца основних школа “Козарска дјеца” из Крушкика и “Вук Стефановић Караџић” из Турјака упозната о историји ове општине.

Директор Завичајног музеја Бојан Вујиновић, рекао је да је за најмлађе становнике Градишке припремљена бојанка с циљем да се дјеца упознају о највреднијим културно–историјским и природним насљеђем Градишке.

Вујиновић је навео да су се дјеца интересовала о томе како су људи некада живјели и како су се у Градишци мијењали центри моћи.

-У доба праисторије, сједиште Градишке било је у Доњој Долини, у античком периоду центар је био Сервицијум који се налазио на простору данашњег Градског парка, а Горњи Подградци су били центар за вријеме средњег вијека – истакао је Вујиновић.

Креативна радионица за дјецу ”КРОЗ ГРАДИШКУ ИСТОРИЈУ” биће настављена у сриједу i четвртак (26. i 27. децембра), у истом термину од 10:30 до 15:00 часова.

Радионица је организована у оквиру програма “Зимски град”,  у сарадњи са ЈУ Туристичка организација општине Градишка, ЈУ Културни центар Градишка и Одјељењем друштвених дјелатности општине Градишка.

Фото галерија: