Отворена изложба Босе Остић (ФОТО/ВИДЕО)

Изложба “Воларе” академске сликарке Босе Остић, којом је ова ауторка јавности представила дјела настала у процесу истраживања за свој мастер рад на Академији умјетности, отворена је дана, 23. марта 2023. године у галерији Завичајног музеја у Градишци.

Ауторка је изложбом представила властито истраживање и трагање за небеским даљинама облацима, свјетлостима и покретима.

„Са овом серијом слика сам заокружила експериментално истраживање. Већина слика је рађена техником уље на платну, већина слика нису класичне већ су инсталације на сликарском платну и користила сам неонско освјетљење“ каже аутор изложбе.

Боса Остић учествовала је на колективним изложбама и ликовним колонијама у земљи и иностранству.Каже да већ припрема нова умјетничка дјела које планира изложити и у Градишци.

Она се овом граду прије двије године представила  изложбом под називом „Тамо“.

„Ово је нешто ново у нашем граду, нешто за посјетиоце необично, међутим ако се угасе свјетла ове слике дођу до пуног изражаја и стварно је ово нешто ново у Градишци“ рекао је директор Завичајног музеја Градишка Бојан Вујчић и истакао да се нада да ће и даље сарађивати са овом умјетницом.

Босиљка Остић дипломирала је сликарство 2020. године на Академији умјетности Универзитета Бањалуци, у класи Радослава Тадића, под чијим менторством је наставила мастер студије.

До сада је реализовала неколико самосталних изложби.

Добитница је бројних награда за свој рад.

Изложба ће бити отворена до 20. априла 2023.

Фото галерија: