Отворена изложба „Када слике говоре више од ријечи” (ВИДЕО)

У галерији Завичајног музеја Градишка у уторак, 15.12.2020. године је отворена изложба ликовних радова насталих у току кампа „Када слике говоре више од ријечи“, који је организован од 24. до 27. септембра у Градишци.

Камп и изложбу организовало је градишко Удржење „Мост“ у оквиру пројекта који реализује у сарадњи са Међународном организацијом за миграције.

Асистент на пројекту Сања Остојић из Удржења „Мост“ навела је да пројекат обухвата и панел дискусију о омладинском активизму, која ће бити одржана у Градишци у суботу, 19. децембра, од 13 до 15 часова.

Остојићева је навела да су на изложби приказани радови младих аутора од 18 до 30 година из Градишке, Бањалуке, Приједора, Прњавора, Српца, Бихаћа, Велике Кладуше, Травника, Котор Вароши и Мркоњић Града.

„У току кампа аутори су радили портрете локалних хероја и хероина Младена Стојановића, Лепе Радић, Енвера Шиљка и Васе Видовића“, навела је Остојићева.

Она је додала да је циљ пројакта увезивање што више младих људи са подручја БиХ и коришћење умјетности као алата за изражавање омладинског активизма.

Координарор кампа „Када слике говоре више од ријечи“ Александар Шкорић рекао је да је идеја кампа била промовишу локални хероји и херионе који су у посљедње вријеме заборављени, али и да млади прошире своје знање о умјетности и њеним правцима.

Он је позвао грађане да дођу у Завичајни музеј, погледају изложбу и виде како млади могу да ураде нешто што је другачије и инвентивно.

Шкорић је додао да је план да већи број слика буде задржан у Градишци у посебном фундусу, а дио да буде додјељен и другим локалним заједницама из којих долазе аутори.

ВИДЕ: