Отворена изложба “На путу ка…” Милице Ђерић (ФОТО/ВИДЕО)

У галерији Завичајног музеја Градишка дана. 17. августа 2023. године је отворена изложба ликовних радова под називом “На путу ка…” академске сликарке Милице Ђерић из Бањалуке.

Овом изложбом Завичајни музеј Градишка наставља континуитет промоције ликовне културе у граду на Сави.

Према ријечима ауторке Милице Ђерић слике су рађене техником туша у боји и приказује претежно биљне мотиве са игром ликовних елемената.

-На путу ка …“ је избор од 16 радова насталих у периоду од десет година, који раније није излаган као цјелина и приказан публици у галеријским просторима као самостална изложба. Са датим приједлогом изложбе заокружујем један период промишљања, рада као дио пута који носи различите биране мотиве кроз циклусе а који ме је довео до нових промишљања и новог циклуса радова на којим тренутно радим”, наводи ауторка Милица Ђерић.

Директор Бојан Вујчић каже да се ликовна култура у установи на чијем је челу максимално подржава. Он је навео да Завичајни музеј увелико планирају нове садржаје, када је у питању ликовна умјетност.

-Након ове изложбе најављујем изложбу године, а можда и деценије. Ријеч је о изложби „Успон и пад Малога Београда – рекао је Вујчић.

Изложба академске сликарке Милице Ђерић оотворена је до десетог септембра, а 12. септембра слиједи отварање изложбе “Успон и пад Малога Београда”.