Промовисана књига “Моје село Kладари” аутора Драгана Ђурђевића (ФОТО)

У Завичајном музеју Градишка, дана 28. децембра 2023. године је одржана промоција књиге “Моје село Kладари”, аутора Драгана Ђурђевића.

Аутор књиге Драган Ђурђевић рекао је да је веома задовољан како је књига примљена у Kладарима али и у околним мјестима што показује велики број присутних на промоцији.

“Мотив да пишем је био да истражим нешто о нашим прецима и нашем поријеклу. То даје дубину овој књизи. Покушао сам да спасим све оне догађаје који су некада красили село. Већина од њих практично и да више не постоји, нема дружења, заједништва и слоге што је некада било обиљежје наших села”, рекао је Ђурђевић.

Историчар и директор Завичајног музеја Градишка, Бојан Вујчић, рекао је да је са задовољством прихватио идеју да помогне младом аутору у објављивању његовог књижевног првенца.

“За непуних годину дана Драган је успио да прикупи материјал, припреми га и пусти у штампу као свједочанство о свему оном што је занимљиво за село Kладари. Онај који почне да чита ову књигу тешко ће да је врати на полицу а да је не прочита до краја. То је богатство ове књиге”, рекао је Вујчић.

Kњига је објављена у издању Завичајног музеја Градишка и обилује мноштвом фотографија и података о историјату села Kладари, природним и географским карактеристикама овог подручја, миграционим кретањима, вјерској и националној структури, етнографији, ношњи и мелосу, развоју школства и обичајима и вјеровањима.

Фото галерија: