Промовисан Буквар Лијевча и Поткозарја

Поводом 8. септембра Међународног дана писмености, Завичајни музеј Градишка је у уторак организовао радионицу за дјецу у оквиру које је промовисан Буквар Лијевча и Поткозарја.

Аутор Буквара, директор Завичајног музеја Бојан Вујиновић рекао је да је у књизи приказана културно-историјска и природна баштина градишког краја.

“Буквар је намијењен првенствено ђеци, али и старији могу пронаћи нешто занимљиво за себе”, рекао је Вујиновић и додао да књига садржи 180 појмова везаних за културно насљеђе Градишке.

Вујиновић је нагласио да су Буквар Лијевча и Поткозарја промовисали на Међународни дан писмености како би дјци указали на значај писмености.

“Знање и писменост је нешто што нам нико не може одузети и нешто са чиме можемо да направимо прогрес своје личности, да направимо нешто и од себе и од свог живота “, истакао је Вујиновић и додао да је писмен човјек данас онај који познаје информатичке системе, језике и који се сналази у свијету савремене комуникације.

Предсједник Скупштине града Градишка Миленко Павловић истакао је да је издавање Буквара финансијски подржала градска управа и додао да млади треба да уче своје писмо своју историју и да у том правцу развијају своје интелектуалне способности и могуућности.

Фото галерија: