У ЗАВИЧАЈНОМ МУЗЕЈУ ПОЧЕЛЕ РАДИОНИЦЕ ЗА ДЈЕЦУ

Радионицом и забавним програмом за дјецу Основне школе „ Васа Чубриловић“ у Завичајном музеју данас је почело обиљежавање 50 година Јавне установе Завичајни музеј Градишка.

Директор Завичаног музеја Бојан Вујиновић рекао је да је музеј почео са радом давне 1970. године те да су радионице и рад са најмлађима једна од активности поводом обиљежавања овог јубилеја.

„Приремили смо десет радионица и циљ нам је да се најмлађи упознају са историјском и природном баштином не само Градишке већ читавог Лијевча поља и околних општина“, истакао је Вујиновић.

Он је додао да кроз загонетке, игру и цртање желе дјеци да прикажу како су живјели праисторијски људи на овим просторима.

Вујиновић је нагласио да ће радионицама бити обухваћена и дјеца предшколских установа, средњошколци те дјеца из подручних школа која немају могућност да дођу у музеј.

Он је навео да ће педесет година Јавне установе Завичајни музеј Градишка ове године бити обиљежено и капиталним пројектима као што је изградња Трга „Вељка Чубриловића“ и документарно – играним филмом о породици Чубриловић, те изградњом чесме посвећене Диани Будисављевић и приказом филма „Дневник Диане Будисављевић“ и низом других активности и манифестација.

Ове седмице радионице су намјењене ученицима Основне школе „Васа Чубриловић“, од 17. до 21. фебруара биће одржане радионице за ученике Основне школе Данило Борковић, а од 24. до 27. фебруара за ученике Основне школе „Козарска дјеца“.

Фото галерија:

Извор: Радио Градишка