Додијељене награде и признања конкурса ликовног стваралаштва Завичајног музеја Градишка (ФОТО)

Додјелом награда и признања у Градишци је завршен ликовни конкурс кога је поводом Међународног дана умјетности организовао Завичајни музеј Градишка.

Пригодне награде уручене су предшколцима и ученицима основних и средњих школа поводом Међународног дана УНЕСЦО-а, који се обиљежава 15. априла.

Отварање изложбе ликовног стваралаштва озваничио је начелник Службе градоначелника града Градишка Драгутин Ковачевић.

На овогодишњи Конкурс ликовног стваралаштва ученика основних и средњих школа, те предшколских установа са подручја Градишке пријавило се 160 учесника.

„Ликовни кустос Александар Обреновић није имао лак задатак да међу мноштвом квалитетних радова изабере најбоље“, рекао је директор Завичајног музеја Бојан Вујчић.

Рад Зарије Радић из ЈПУ „Лепа Радић“ Градишка је проглашен најбољим у категорији предшколског узраста.

У категорији основних школа од првог до петог разреда, прва награда је припала Саши Баришићу из ОШ “Данило Борковић”, док је рад Иване Баришић, такође из ове школе, изабран за најбољи у категорији основних школа од шестог до деветог разреда.

У категорији ликовних радова ученика средњих школа најуспјешнија је била Андреа Бабић из градишке Гимназије.

Овим постигнућем, Андреа је стекла право учешћа на предстојећој манифестацији „Атеље на отвореном др Борислав Шокчевић“, који ће бити одржан 7. и 8. јуна у Градишци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *