Отворена изложба фотографија Дејана Селаковића

У галерији Завичајног музеја у Градишци, дана 21. фебруара 2019. године је отворена самостална изложба умјетничких фотографија аутора Дејана Селаковића из Бањалуке.

Селаковић је навео да је изложио 32 умјетничке фотографије, са мотивима пејзажа, људи и предјела, које представљају пресјек његовог петнаестогодишњег фотографског рада.

Он је рекао да је од почетка бављења умјетничком фотографијом члан бањалучког Универзитетског фото-кино клуба, за који каже да је науспјешнији фотографски клуб у регион.

Селаковић је истако да на је његов рад највише утицало дружење са члановима клуба, посебно старијим колегама Милорадом Кашћеланом и Драганом Пролом.

Драган Проле је истакао да Селаковић највише воли да фотографише пејзаже за који увијек тражи најбољи угао и свјетло, који највише дефинишу мотив саме фотографије.

Директор Завичајног музеја Градишка Бојан Вујиновић рекао је да су критике колега Селаковића профилисале као умјетничког фотографа, те да ова изложба заслужују пажњу.

Изложба фотографија Дејана Селаковића биће отворена за посјетиоце Завичајног музеја у Градишци до 10. марта 2019. године.

Фото галерија: